adres
adresWEER EEN JAAR VERDER (2017)

Na een jaar overgeslagen te hebben zijn we dit jaar in September weer naar Malawi getogen.
Op het vliegveld werden we opgewacht door onze oudste student Rafael. Hij leert voor loodgieter en kan nu in December eindexamen doen op een hoger niveau. Daarnaast werkt hij ook als loodgieter. Hij noemt ons zijn mums and dad. Omdat hij zo blij is dat we hem steunen stond hij erop om Afrikaanse kleding voor ons te laten maken. Het was prachtig.

Helaas gaan een aantal kinderen niet meer naar school, omdat ze beïnvloed worden door mensen die satanisme en hekserij aan de school toedichten. Voor ons is het lastig hier invloed op uit te oefenen. Daarom hebben wij besloten om de 2 dochters van onze vaste gids in Kenia te ondersteunen.
De oudste kan goed leren, maar om naar een goede middelbare school te kunnen moet je veel geld hebben. De jongste dochter heeft sickelcell anemie. Vanwege deze aandoening verschaften wij haar al de benodigde medicatie. Door deze aandoening heeft zij speciaal onderwijs nodig. Dit kan alleen op een particuliere school, wat ook veel geld (voor daar) kost. Wij hebben besloten dat zij naar die school kan met onze steun.
De andere kinderen in Malawi zitten nu allemaal op het voortgezet onderwijs.

Wederom hebben we het Rehabilitatie Centrum voor straatkinderen bezocht. Met onze steun zijn ze begonnen met de bouw van een hek om de veiligheid van de kinderen te waarborgen. Als deze klaar is (je kunt daar geen 2 dingen tegelijk doen) hopen wij de keuken te kunnen aanpassen.

Onze eigen gebouwde school doet het prima. Op het moment dat wij er waren was er uitbreiding naar groep 5. Er is inmiddels een extra lokaal bijgebouwd. Wij hebben daar bij de plaatselijke timmerman 25 schoolbankjes laten maken. Jullie begrijpen, deze man had een gouden dag.

En met trots mogen wij jullie vertellen dat op 27 Oktober wij het bericht kregen dat de school nu officieel geregistreerd staat bij de overheid en mag uitbreiden naar groep 8!!!!! Hij gaat nu de Andrina Frances Primary School heten.

2018

Inmiddels is het hek rond het Rehab klaar en is de keuken en eetgedeelte opgeknapt. Onze eigen school(Andrina Frances Primary School) is uitgebreid tot groep 8. Hiervoor hebben extra schoolbanken aangeschaft en lesmaterialen, evenals uitbreiding van het aantal onderwijzers.
Hoe het begon
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2017/18
2019
2020
2021
2022
Fotoverslag 2015
Plannen